Google+'de paylaş:

Çıtır Tavuklu Poke Bowl

4 kişilik malzeme

  • 200 g suşi veya yasemin pirinci
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 50 ml sirke
  • 50 ml su
  • 50 g şeker
  • 4 tavuk fileto
  • 3 yemek kaşığı buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı köri tozu
  • 1 yumurta, çırpılmış
  • 200 g galeta unu
  • ½ küçük sivri lahana
  • 2 avokado
  • 200 g Edamame fasulyesi (soyulmuş)
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sauce 
  • 1 misket limonu (lim)

 

 

 

Hazırlanması

Pirinç, paket talimatına göre pişirilir. Hafifçe soğumaya bırakılır, daha sonra 4 kâseye dağıtılır.

Soğan dilimler halinde doğranır. Su, sirke ve şeker kaynatılır ve soğan dilimleri bir dakika bu karışımın içinde kaynamaya bırakılır. Ocak kapatılır ve soğan dilimleri en az 15 dakika boyunca pişirme suyunda bırakılır.

Tavuk filetoları, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler elde etmek için hafifçe dövülür. Tavuk filetolarının her iki tarafına un serpilir ve tuz, karabiber ve köri tozu ile baharatlandırılır. Tavuk filetoları, çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa batırılır.  Tavuk etleri, her iki taraftan yaklaşık 5 dakika yağda kızartılır, bir kâğıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır ve sonra dilimlenir. 

Edamame fasulyeleri 1 dakika haşlanır. Lahana ince dilimler halinde doğranıp Kikkoman Poke Sauce ile karıştırılır. Avokado dilimlere doğranır. 

Lahana, avokado, Edamame fasulyesi, soğan turşusu ve tavuk, pirincin üzerine yerleştirilir. Garnitür olarak ekstra Kikkoman Poke Sauce ile servis yapılır.