Google+'de paylaş:

Çıtır Tavuk Parçaları

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1638 kJ / 391 kcal

  • 500 g derisiz, kemiksiz tavuk göğsü
  • 300 g karışık dolmalık biber çeşitleri (kırmızı, sarı, yeşil)

Marine sos için:

Hamuru için:

  • 30 g yeşil soğan
  • 2 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı taze kıyılmış zencefil kökü

Ayrıca:

  • pane için mısır nişastası
  • kızartmak için bitkisel sıvı yağ

Dip sos için:

  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 adet kırmızı acı biber (çekirdekleri ayıklanmış, küçük küp şeklinde doğranmış)
  • 20 g ince doğranmış yeşil soğan
  • biraz yeşil limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat
Marine etme süresi: 30 dakika

Tavuk göğsü, yaklaşık 3 x 1 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Dolmalık biberler yıkanır, ortadan ikiye bölünür, sapları ve çekirdek kısımları ayıklanır, küp küp veya 1,5 cm şeritler doğranır. Marine sosu için: Teriyaki Marine & Sos zencefille karıştırılır. Tavuk parçaları düz tabağa alınır, üzerine marine sosu gezdirilir ve üstü kapalı 30 dakika buzdolabında bekletilir. 

Hamur için, yeşil soğanlar yıkanır, temizlenir ve ince küp şeklinde doğranır. Yumurta akı köpürene kadar çırpılır. Elenmiş nişasta dikkatlice ilave edilir, yeşil soğan, tuz ve zencefil de karıştırılır. Tavuk parçaları marine sostan alınır, nişastaya bulanır, fazla gelen nişasta elle çırpıldıktan sonra yumurta akı karışımına batırılır. Sıvı yağ, Wok tavasında veya fritözde 180 °C ısıtılıp tavuk parçaları çıtır çıtır olana kadar kızartılır. Daha sonra çıkartılır ve fazla yağı süzdürülür. Biber parçaları da kısa süre kızartılır, çıkardıktan sonra fazla olan yağı süzdürülür. Her ikisi de tepsiye alınır. Dip sosu malzemeleri karıştırılır ve tavuk parçalarının yanında servis edilir.