Google+'de paylaş:

Çıtır Peynir Çubuklu Karides Salatası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1567 kJ / 374 kcal

Limonlu mayonez sosu için:

Hardallı soya sosu için:

Çin böreği için:

  • 8 yaprak Çin böreği hamuru
  • 80 g peynir (dilediğiniz yumuşak peynir)
  • 280 g karides (kabuksuz)           
  • bir kaç damla Kikkoman doğal fermente soya sosu           
  • 15 g buğday unu                      
  • 30 ml su
  • sıvıyağ                            
  • 1 demet kişniş (ya da maydanoz)

Salata için:

  • 3 küçük patates
  • 1 domates
  • 8 cm salatalık
  • ½ avokado
  • 1 yemek kaşığı süt

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Patatesler haşlanır, süzülür ve soğumaya bırakılır. Domates ve salatalık yıkanır, çekirdek kısımları ayıklanır ve küçük küpler halinde doğranır. Aynı şekilde avokado ve haşlanmış patates de küp küp doğranır.

Limonlu mayonez malzemelerinin hepsi, bir kapta güzelce karıştırılır. Hardallı soya sosu malzemeleri de başka bir kapta iyice karıştırılır. 

Buğday unu ve su güzelce karıştırlır. Bu karışım daha sonra Çin böreklerini yapıştırmak için kullanılacaktır.

Peynir, küçük küpler halinde doğranır. Karidesler, bıçakla irice kıyılır ve bir kaç damla doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır. Hamurun ortasına yaklaşık 35 g kıyılmış karides ve peynir küpleri ince bir şerit halinde yerleştirilir. Hamur, ince bir rulo şeklinde yuvarlanır ve kenarları su ve un karışımıyla yapıştırılır. 

Yağ, tavada 170 ℃ ısıtılır ve karidesli çubuklar çıtır çıtır olana kadar kızartılır. Limonlu mayonezin küçük bir kısmı sütle karıştırılıp salata sosu elde edilerek küp küp doğranmış salata malzemeleriyle karıştırılır.

Salata, iki adet karides peynirli çubukla birlikte tabağa alınır ve iki sos eşliğinde (limonlu mayonez ve hardallı soya sosu) dekoratif bir şekilde servis edilir, kişnişle süslenir.