Google+'de paylaş:

Çili Soslu Karides

4 kişilik malzeme

Çili Sos için:

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Sarımsak, zencefil ve pırasa çok ince doğranır. Çili sos için tüm malzemeleri iyice karıştırılır. Karidesin ortası soyulur. Kuyruk ve baş kısmı olduğu gibi bırakılır. Bağırsak kısmı çıkartılır. Hafif dokunarak kurutulur ve üzerine fırça ile Kikkoman Tamari soya sosu hafifçe sürülür. Karidesler, tam renk elde edene kadar kızgın yağda kızartılır. Tavadan alınır, üzerine püre edilmiş sos dökülür ve bir taşım kaynatılır. Biraz kavrulmuş susam yağı eklenir.

Pak Choi, 10 parçaya bölünür ve tavada hafifçe sotelenir. Garnitür olarak ince doğranmış soğan halkaları ve kırmızı biber iplikleri kullanılabilir.

İpucu: Eğer karidesler, soya sosu ile marine edilmeyecekse, kızartmadan önce patates nişastasına bulayabilirsiniz. Böylelikle sosun kıvamı daha yoğun olur.