Google+'de paylaş:

Çiğ Ton Balıklı Pirinç Ruloları

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 431 kJ / 103 kcal

  • 300 g Japon suşi pirinci
  • 4 adet Nori yaprağı
  • 200 g çiğton balığı, küçük küpler halinde doğranmış
  • 1 avokado, küçük küplere doğranmış
  • 1/2 limon suyu
  • 3 yeşil soğan, ince kıyılmış
  • 1 sarı dolmalık biber, küçük küplere doğranmış
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman glutensiz Teriyaki Marine Sos
  • 1 çay kaşığı vasabi macunu
  • 2 çay kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 avuç taze ıspanak yaprağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Suşi pirinci, su berrak olana kadar yıkanır. 330 ml su ile birlikte kalın tabanlı bir tencere içine alınır. Kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır. Su fokurdamaya başlayınca ocak en düşük ayara alınır ve pirinç 12 dakika kaynamaya bırakılır. Ardından ocak kapatılır ve pirinç, tencere kapağı açılmadan 10 dakika demlemeye bırakılır. Daha sonra kapak açılır ve pirinç çatalla hafifçe karıştırılır.

Bir kasede ton balığı, avokado ve limon suyu karıştırılır, daha sonra yeşil soğan ve biber bu karışıma ilave edilir. Vasabi macunu eriyene kadar glutensiz Teriyaki Marine Sos ile karıştırılır. Susamla birlikte ton balığına eklenir.

Pirinç, Nori yapraklarının üzerine dağıtılır ve bir yarısına ıspanak ve ton balığı karışımı yerleştirilir. Nori yaprağının diğer tarafı üzerine katlanır ve her paket 4 parça halinde kesilir. Parçaları rulo şeklinde sarın ve lezzetin keyfine varın.