Google+'de paylaş:

Chili Sin Carne

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2428 kJ / 580 kcal

  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kutu konserve mercimek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı füme kırmızı biber tozu
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 kutu kıyılmış domates konservesi
  • 100 ml Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
  • 1 büyük tatlı patates
  • 1 kutu konserve barbunya
  • 8 yemek kaşığı yulaflı yoğurt
  • Birkaç tane kişniş yaprağı
  • 8 küçük tortilla lavaş ekmeği

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Soğan ve sarımsaklar soyulur, soğanlar şeritler halinde kesilir, sarımsaklar ezilir. Biber ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra şeritler halinde doğranır. Mercimeklerin suyu süzülür.

Yağ bir tencerede ısıtılır, soğan ve sarımsak şeffaflaşana kadar kızartılır, kırmızı biber, pul biber, kişniş, kimyon, kırmızı biber tozu ve kekik eklenip 1-2 dakika kızartılır. Mercimek, domates, 300 ml su ve Teriyaki sos eklenir ve 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.

Tatlı patates soyulur, yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Barbunya süzülür, tatlı patates ile birlikte çili'ye eklenir ve yaklaşık 20-25 dakika daha pişirilir. Çili sin carne, yoğurt ve kişniş ile garnitür edilip tortillas ekmeği ile servis edilir.