Google+'de paylaş:

Chili Biberli Deniztarağı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 440 kJ / 105 kcal

  • 1 yeşil soğan
  • 120 g ıspanak
  • 10 ml bitkisel yağ
  • 20 g tereyağı
  • Biraz karabiber
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1/2 Shichimi (7 baharat tozu) ya da Chili biberi
  • 12 adet deniztarağı
  • Biraz kırmızı biber iplikeri

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Yeşil soğan, çok ince halkalar halinde doğranır, soğuk su ile yıkanır ve kurutulur. Ispanak temizlenir ve irice doğranır. Bir tavada hafifçe sotelenir, tereyağı ilave edilip karabiber eklenir. Kikkoman doğal fermente soya sosu, Shichimi ile birlikte bir kapta karıştırılır.

Bir tavada yağ ısıtılır, deniztarakları her iki taraftan orta hararette kızartılır. Tava ocaktan alınır, soya sosu eklenir ve tekrar ısıtılır. Deniztarakları, içinde çevrilir. Sıcak deniztarakları, ıspanağın üzerine yerleştirilip üzerine biraz sos gezdirilir, taze soğan ve biber ile süslenir.

İpucu: Glutensiz pişirmek için Kikkoman doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari kullanmalısınız.