Google+'de paylaş:

Biber ve Domates Kompostolu Kızarmış Ton Balığı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 745 kJ / 178 kcal

  • 2 adet derisiz ton balığı bifteği (her biri 150 g, 2 cm kalınlığında)
  • 600 g domates
  • 250 g soğan
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 20 g taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili
  • Garnitür için maydanoz

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Zencefil, soyulur ve derin bir tabak veya kâseye rendelenir. 2 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili Soya Sosu eklenir. Karıştırılır ve ton balığı bifteği eklenir, çevirerek tamamen sos ile kaplanması sağlanır. Buzdolabında bir saat kadar bekletilir (zaman zaman çevirin).

Domatesler, dörde bölünür. Soğanlar soyulup dilimlenir. Biberler ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri ve beyaz lifleri ayıklanır ve 1/2 cm kalınlığında şeritler halinde doğranır.

Kızartma yağı, derin bir tavada ısıtılır, soğan eklenir ve 3 dakika karıştırarak sotelenir.  Biberler eklenir ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirilir. Domates ve 2 çay kaşığı Kikkoman Ponzu Çili Soya Sosu eklenir. Karıştırılır ve orta ateşte 30 dakika daha pişirilir.

Komposto pişince, ton balığı bifteği marine sostan alınır ve her iki taraftada 1 dakika boyunca yüksek ateşte bir tavada kızartılır. Tavadan çıkartılır. Marine sos tavaya alınır, azalana kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. 

Komposto, tabaklara konulur, üstüne ton balığı bifteği yerleştirilir, üzerine bir miktar sos gezdirilip maydanozla süslenir.