Google+'de paylaş:

Beyaz Fasulyeli Ponzu Soslu Morina Balığı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2077 kJ / 496 kcal

  • 4 morina balığı filetosu
  • 500 g taze beyaz fasulye
  • 500 g domates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat 50 dakika

Morina balığı, düz bir kaba alınır, 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve 30 dakika marine edilir.

Domatesler, dörde bölünüp sap bölümleri kesilir. Soğanlar soyulup dilimlere doğranır. 

Fasulye, soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsak, kekik ve defne yaprağı, bir tencereye alınır. Üstünü kaplayacak şekilde su ilave edilir ve orta ateşte 40 dakika pişirilir.

Yağ, bir tavada ısıtılır, soğan ilave edilir ve 3 dakika kızartılır. Domatesler eklenir ve ara sıra karıştırarak 20 dakika orta ateşte pişmeye bırakılır. Fasulye ve 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve 40 dakika pişirilir.

Fasulyeler piştiğinde, morina balığı, 7-8 dakika ağır ateşte (buğuda) pişirilir.

Fasulye ve sos, derin tabaklara alınır ve üzerine morina balığı yerleştirilir.