Google+'de paylaş:

Baharatlı, Soya Soslu Kuzu Eti

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1626 kJ / 388 kcal

  •  600 g kuzu sırtı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • biraz patates unu
  • sıvıyağ

 Baharatlı soya sos için:

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Baharatlı soya sos için sarımsak ve zencefil soyulup ince ince kıyılır. Pırasa da ince doğranır. Sarımsak, zencefil ve pırasa  ile baharatlı soya sosa ait diğer tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.    

Kuzu sırtı ince dilimlere doğranır. Doğal fermente soya sosu ve şeker, bir kapta iyice karıştırılır. Soya sos ve şeker karışımı kuzu etinin üzerine dökülüp güzelce ovulur. Et, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra yumurta akına batırılıp patates ununa bulanır. Bir tavada yağ kızdırılıp  (160-170°C) kuzu eti pişirilir. Pişmiş kuzu eti, istenen garnitürle (mesela salata) birlikte tabağa alınır, üzerine baharatlı sosu gezdirilir.