Google+'de paylaş:

Baharatlı Soya Soslu Karides

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 972 kJ / 232 kcal

  • 20 adet kabuklu iri karides
  • sıvıyağ
  • ½ demet kişniş
  • ½ demet frenk soğanı
  • Iri öğütülmüş karabiber

Baharatlı soya sos için:

  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 180 ml elma sirkesi
  • 30 ml susam yağı
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı sarımsak, ince kıyılmış
  • 2 çay kaşığı zencefil, ince kıyılmış

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Baharatlı soya sosu malzemelerinin hepsi bir kapta güzelce karıştırılır. Ardından kabuklu karidesler uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Tavada yağ kızdırılıp ikiye ayrılan karidesler önce kabuklu kısımları altta olacak şekilde kızartılır.

Karidesler, yassı kepçeyle çevrilerek iç kısımları da kızartılır. Baharatlı soya sosu ilave edilir ve tavayı sallayarak hafif buğulaşması sağlanır. Karidesler tabağa alınır, tavadaki sos üzerine gezdirilir. Kişniş ve frenk soğanıyla süsleyip kara biber serpilir.