Google+'de paylaş:

Baharatlı Kuzu Köfte

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1339 kJ / 320 kcal

Köfte için:

  • 300 g kuzu kıyma
  • 2 adet yeşil soğan 
  • 50 g kuru ekmek veya 1 tatlı kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 nane dalı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tozu
  • ½ tatlı kaşığı kişniş tozu
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili

Patlıcan için:

  • Karabiber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil soğan
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Fırın ızgarası açılır. Patlıcanlar ızgaraların altına yerleştirilir ve 2-3 kez çevirerek 15 dakika ızgara edilir. Fırından çıkartıp biraz soğumaya bırakılır.

Patlıcanlar ortadan ikiye bölünüp etli kısmı çıkartılır ve çatalla ezilir. Zeytinyağı, 2 çay kaşığı Kikkoman Ponzu Çili Soya Sosu ve doğranmış yeşil soğan eklenir. Hepsi karıştırılıp patlıcan yarımlarına doldurulur ve baharatla tatlandırılır. Patlıcanlar, bir fırına kabına alınır ve fırında 150° C'de sıcak tutulur.

Ekmek kırıntıları, blenderden geçirilip galeta unu haline getirilir, otlar doğranır, soğanlar doğranır ve hepsi bir salata kâsesine alınır. Et, baharat ve Kikkoman Ponzu Çili Soya Sosu eklenip karıştırılır. 

Kestane büyüklüğünde köfteler yapılır. Yağ, tavada ısıtılır, köfteler kahverengi bir renk alana kadar 2-3 dakika kızartılır ve mutfak kağıdına süzülmeye bırakılır.

Her bir tabağa, patlıcan yarısı ve nane yaprakları üzerinde köfte yerleştirilip üzerine kimyon serpilir.