Google+'de paylaş:

Baharatlı Beluga mercimeği ve karides şiş

2 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 3411 kJ / 815 kcal

  • bir limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1⁄4 kırmızı acı biber
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sauce
  • 1 demet düz yapraklı maydanoz
  • 8 adet orta boy karides, soyulmuş ve ayıklanmış
  • 200 g Beluga mercimeği (siyah mercimek)
  • 500 ml sebze suyu
  • 1 adet havuç
  • 1⁄2 kırmızı biber
  • 1⁄2 kabak
  • 50 g kaju fıstığı
  • zeytinyağı
  • bir tutam baharat karışımı
  • bir tutam karabiber
  • 4 adet uzun çöp şiş 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Marine sos için limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, acı biber ve Wok Sauce blenderle püre haline getirilir. Maydanoz yıkanır, bez veya kağıt havluyla bastırarak kurutulur ve ince ince doğranır. 1 yemek kaşığı maydanoz karideslerle birlikte bir kaba alınır, üzerine marine sos dökülüp karıştırıldıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Mercimekler, sebze suyunda kısık ateşte yaklaşık 20 dakika haşlanır. Bu sırada sebzeler yıkanır, temizlenir ve küp küp doğranır. Sebzeler ve kaju fıstığı zeytinyağında kızgın tavada kızartılır. Mercimekler ilave edilip kalan sebze suyu üzerine dökülür, bir taşım kaynadıktan sonra bir tutam baharat karışımı, karabiber ve Wok Sauce ile tatlandırılır. En son, artan maydanoz ilave edilir.

Karidesler, uzun çöp şişlere dizilir ve marine sosla birlikte tavada kısa süre kızartılır. Daha sonra orta ısıda yavaşça pişirilir ve mercimekle birlikte servis edilir.