Google+'de paylaş:

Asya Usulü Noodle Salatası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1484 kJ / 354 kcal

  • 200 g Çin makarnası (egg noodle)
  • 200 g şeker bezelyesi (mangetout bezelyesi)
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet küçük kırmızı acı biber
  • /2 küçük beyaz lahana
  • 4 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 8 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • 2-3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı doğranmış kişniş
  • taze öğütülmüş kara biber
  • zencefil, öğütülmüş
  • 1-2 çay kaşığı bal

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Noodle, kaynar suda pakette yazılı tarife göre „al-dente“ pişirilir. Şeker bezelyesi yıkanır, temizlenir ve ince şeritler halinde kesilir. Dolmalık biberle acı biber ortadan ikiye kesilir, ayıklanır ve yıkanır. Dolmalık biber şeritler halinde doğranır,acı biber küp küp doğranır.

Beyaz lahana temizlenir ve çok ince şeritlere doğranır. Sıvı yağ, teriyaki sos, sirke ve kişniş karıştırılır ve toz biber, zencefil ve bal ile tatlandırılır.

Makarna, şeker bezelye, dolmalık biber, acı biber ve beyaz lahana salata sosuyla karıştırılır, kısa süre çekmesi beklenir ve servis yapılır. 

Tavsiye: Makarna suyuna, biraz soya sosu ilave ederseniz makarnaya daha pişerken farklı bir lezzet verirsiniz.

Lahananın sindirimi daha kolay olsun istiyorsanız, şeritler halinde doğradıktan sonra, kısa süre kaynar suda bekletin.