Google+'de paylaş:

Asya Usulü Karnabahar Kanatları

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1888 kJ / 451 kcal

Karnabahar kanatları için:

Ayrıca;

  • 2 yeşil soğan
  • 200 ml hindistancevizi sütü
  • 75 g fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Acı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı susam
  • Birkaç tane kişniş yaprağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Karnabahar çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Un, yaklaşık 150 ml su ve soya sosu ile karıştırılır. Karnabahar çiçekleri bu karışımın içinde çevrilir ve pişirme kâğıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 225° C'de (fanlı fırın: 205° C) yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Sarımsaklar soyulup ezilir ve ketçap, tamari, şurup, zencefil, yağ ve limon suyu ile karıştırılır. Sıcak karnabahar kanatları marine sos ile karıştırılır, tekrar fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 5-10 dakika daha pişirilir.

Taze soğanlar temizlenir, yıkanır halkalara kesilir. Hindistan cevizi sütü, fıstık ezmesiyle kaynatılır ve limon suyu, soya sosu ve acı toz biberle tatlandırılır. Karnabahar kanatları, yeşil soğan, susam ve kişniş ile süslenir ve hindistancevizi sosu ile servis edilir.