Google+'de paylaş:

Asya Soslu Sebzeli Levrek

4 kişilik malzeme

  • 300 g tatlı su balığı, örneğin levrek
  • 1 adet arpacık soğan
  • 4-5 adet Shiitake mantarı
  • 1/4 kırmızı ve sarı biber
  • 250 ml balık bulyon / Dashi
  • 3 yemek kaşığı Sake
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 4 1/2 yemek kaşığı beyaz şarap (hafif tatlı)
  • 1 1/2 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı patates nişastası, 3 tatlı kaşığı su ile ezilmiş
  • 4-5 yaprak frenk soğanı
  • Ayrıca, buğday unu ve kızartma için yağ

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Önce sos: biber, arpacık soğan ve mantar ince şeritler veya dilimler halinde doğranır. Biraz yağ ile tavada sotelenir. Balık bulyon veya Dashi, Kikkoman doğal fermente soya sosu, beyaz şarap ve şeker ile birlikte kaynatılır. Biraz nişastalı suyla koyulaştırılır ve sonunda doğranmış Frenk soğanı ilave edilir.

Balık, lokma büyüklüğünde parçalara doğranır, unlanır ve 180 ° C'de kısa süre kızartılır. Balık parçaları, küçük kâselere alınır ve yanına sebzeli sos eklenir.