Google+'de paylaş:

Ahtapot Şiş

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 222 kJ / 53 kcal

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Ahtapot haşlanır ve lokma büyüklüğünde doğranır. Salatalığın çekirdek kısmı ayıklanır, lokma büyüklüğünde doğranır ve %2'lik tuzlu suda 20-30 dakika bekletilir. Daha sonra tuzlu su süzülür ve salatalık parçaları ile ahtapot parçaları şişe dizilir. Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu ve wasabi macunu ile servis edilir.

İpucu: Ahtapot, salatalık ve Wakame yosun ile karıştırılıp salata olarak da servis edilebilir. Kikkoman Doğal fermente soya sosu ve daha Doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari yerine Doğal fermente az tuzlu soya sosu kullanılabilir.