Google+'de paylaş:

Malzemeler

Doğal fermente soya sosu, dört doğal malzemeden oluşur: soya fasulyesi, buğday, tuz ve su. Malzemeler, soya sosunun tadını ve aromasını doğrudan etkilediği için büyük bir titizlikle seçilirler.

Soya fasulyesinin fermantasyon sürecindeki rolü

Soya sosu, eşsiz özelliklerini en çok soya fasulyesinin içerdiği proteinlere borçludur. Soya fasulyeleri, uzun bir süre suda ıslatıldıktan sonra yüksek ısıda kavrulur.

Buğdayın fermantasyon sürecindeki rolü

Soya sosunun hoş aroması ve tatlımsı lezzeti buğdayın içerdiği karbonhidratlardan kaynaklanır. Fermantasyon sürecinin hızlanması için buğday, yüksek ısıda kavrulduktan sonra öğütülür.  

Su ve tuzun fermantasyon sürecindeki rolü

Tuz suda eritilir. Bu tuzlu su, fermantasyon sürecinde oluşan bakterilerin çoğalmasını düzenler aynı zamanda koruyucu madde yerine geçer.