Google+'de paylaş:

Meksika, Kikkoman soya sosu ile buluşuyor

Meksika, "Çili'nin evi" dir. Fakat bundan daha da fazlası var: ülkenin geleneksel mutfağı, Kolombiya öncesi ve İspanyol, aynı zamanda Fransız, Arap, Karayip ve diğer etkilerini birleştiriyor. Böylece menüde, acılı acısız Çili yemeklerinin yanı sıra pek çok meyve ve sebze, örneğin mısır, fasulye veya avokado vs. yer alır.

Ayrıca yöreye bağlı olarak et ve tavuk ile her çeşit taze balık da sofrada bol miktarda bulunur. Meksika'nın ulusal yemeği Mole Poblanocon Pollo'dur: Üzerine Çili sosu, çeşitli baharatlar ve "gizli malzemesi" diye bilinen biraz çikolata  ilave edilerek tavuk etinden yapılır.

İki geleneksel mutfağı lezzetli bir şekilde birleştirin

Tıpkı - Washoku diye anılan Japon mutfağı gibi - Meksika mutfağı da UNESCO tarafından somut olmayan bir Dünya Mirası olarak tanınmaktadır. Ve bu iki mutfak, birbirlerini şaşırtıcı derecede iyi tamamlıyorlar: Bir dahaki sefere tortilla cipsi atıştırmak istediğinizde bizim domates ponzu sosumuzu deneyin.

Ya da Meksika Çili'nizi, Kikkoman soya sosuyla hazırlayın - tam bir damak şöleni! Ve bir başka öneri daha: soya sosumuzun umami özelliği sayesinde, Albóndigas, domates soslu köfte ve Şili Poblano, yeşil biber dolmasının lezzetine lezzet katar. Sürprizlere açık olun!

Hızlı hazırlanabilen Meksika mutfağı

Hızlı yemek hazırlamanız gerektiğinde, Meksika mutfağının birçok yemeği uygundur. Örneğin tacos, Meksika'nın vazgeçilmezi bir atıştırmalıktır: Mısır unundan yapılmış tortilla ekmeğini dilediğiniz farklı lezzetlerle doldurabilir ve ışık hızında hazırlayabilirsiniz. Meksika'da sıcak ve genellikle doldurulmuş olan ince buğday tortilla lavaşı da atıştırmalık için ideal bir alternatiftir.