Google+'de paylaş:

Kikkoman’dan kolay ve lezzetli atıştırmalıklar

Kikkoman hayranları, soya sosunun, çok yönlü kullanılabilen mükemmel bir lezzet sihirbazı olduğunu zaten biliyorlar. Nefis atıştırmalıklar hazırlamak aslında çok kolay. Sizin için bir kaç tarif derledik. Şaşırdınız mı? Öyleyse bir de deneyin!

Sizin kendi fikir ve önerileriniz de bizim için önemlidir. Bilgi ve tavsiyelerinizi e-postayla bize iletebilirsiniz. 

Kikkoman’la kahvaltılık yumurta

Kahvaltıda yumurtanızı nasıl hazırlıyorsunuz? Soya soslu çeşidini mutlaka denemelisiniz. Yumurtanın üzerine sadece bir kaç damla soya sosu dökün ve tadını çıkarın. Soya sosu hem haşlanmış yumurtaya hem de sahanda yumurtaya çok iyi gider. Sahandaki yumurtayı ocaktan almadan bir dakika önce sosu doğrudan tavaya ilave edin.  

Soya soslu kavrulmuş çekirdek ve kuruyemiş

Kabak veya ayçiçek çekirdeğini, badem ya da cevizi tavada kavurun ve üzerine üç dört yemek kaşığı soya sosu ilave edin. Lezzeti daha da arttırmak istiyorsanız kavrulmuş kuru yemişe biraz bal ilave ederek karamelize edebilirsiniz. Salatanızı ve çorbanızı kıtır garnitürle zenginleştirin. Tatlı çekirdek ve kuruyemişi, atıştırmalık olarak da çok seveceksiniz. 

Kikkoman usulü Guacamole

Hazırlaması kolay ve inanılmaz lezzetli: Avokado kreması. Avokadoyu ortadan ikiye bölün, çekirdeğini çıkartın ve etli olan kısmını küçük bir çatal yardımıyla kâseye alın.  Dip sosu, arpacık soğan, sarımsak, karabiber ve bir miktar soya sosuyla tatlandırın. Biraz limon suyu ilave ederek renginin kararmasını engellersiniz. Eğer acı seviyorsanız, biraz kırmızı acı biber karıştırabilirsiniz. Avokado kreması, az kızarmış etle veya ızgarada pişmiş yiyeceklerin yanında çok güzel gider. Ayrıca kremayı ekmeğe de sürüp yiyebilirsiniz veya sebzenin yanında dip sos olarak sunabilirsiniz. 

Soya Soslu Ton Balıklı-Fransız Ekmegi

Fransız ekmeği ya da ciabatta farketmez: Ton balığı, ekmeğin üzerine sürüldüğünde çok lezzetlidir. Konserve ton balığına bir kaç küçük soğan veya arpacık soğan ve bir miktar soya sosu ilave edildiğinde tadı daha da güzel olur. Üstüne bir de marul yaprağı ve birkaç dilim salatalık eklendiğinde hem nefis hem de sağlıklı atıştırmalığımız hazır demektir.    

Sebze Çubukları ve Soya Soslu Dip Sosu

Havuç, salatalık veya biber şeritleri gibi çiğ sebzeler, dip sosa batırılarak yendiğinde daha lezzetli olur. Dip sos olarak, küçük bir kâseye soya sosu koyabilirsiniz. Bu şekilde tüketilen çiğ sebzeye çocuklar da bayılacaktır.

Alternatif: Mayonez ve eşit miktarda dogal yoğurdu, kavrulmuş susam ve soya sosuyla karıştırabilirsiniz.

Kikkoman’lı Shake

Evet, bu da mümkün: Soya soslu shake! Tatlı milk shake değil elbette, ama sebze shakelerinizin tadını soya sosuyla arttırabilirsiniz.  Soya sosu, örneğin ananas-turp-shake’in tadına güzel ve dolgun bir lezzet verir. 4 kişilik sebze shake’i için 300 g olgun ananasın etli kısmını küçük küçük doğrayıp 100 ml maden suyuyla püre haline getirin ve buzdolabına koyun. 150 g bayırturpunu soyup iri iri doğradıktan sonra 100 ml maden suyuyla püre haline getirin ve suyunun süzülmesi için ince delikli bir süzgece koyun. Ananas suyuyla turp püresini bardaklara doldurun, üzerine soya sosu serpiştirin ve buz gibi soğuk olarak servis edin.

Kaynar suya bir miktar soya sosu

Patates, makarna, fasulye veya kuşkonmaz haşlarken kaynar suya bir miktar soya sosu ilave edin. Bu sayede malzemeler, henüz pişerken dolgun bir tat almış olurlar. Diğer bir avantaj: Tuz kullanmanıza gerek kalmaz. Bir yemek kaşığı soya sosu, sadece kaynar suda değil buharda pişen yemekte de harikalar yaratır.

Salata soslarının lezzet sırrı

Eğer tuz yerine (kısmen) Kikkoman soya sosu kullanırsanız salata soslarınıza farklı ve özel bir lezzet kazandırır, kullanılan baharat ve çeşnilerin kendilerine has tatlarının altını çizersiniz.