Google+'de paylaş:

Avrupa'nın geleneksel Noel yemekleri

Noel'deki en güzel geleneklerden biri, aile ve arkadaşlarla birlikte yemek yemektir. Kikkoman, Avrupa ülkelerinin geleneksel Noel yemeklerini sizin için hazırladı: Bu yılın menüsünü hazırlarken ilham almanız dileğiyle!

Çok özel bir tat için başka bir ipucu: İster balık, et, kümes hayvanları, sebzeler, çorba veya tatlı olsun - Kikkoman soya sosu, tüm Noel yemeklerinize tam ve dolgun bir UMAMI lezzetini verir. Sadece birkaç damlası, menünüzü daha da lezzetli kılıyor.

Avusturya

Avusturya'da, geleneksel yemekler, bölgeye göre değişir. Genellikle sazan ikram edilir, ancak Noel bayramı kazı da yaygındır. Bunların yanında çoğu kez patates çorbası veya "sosis çorbası" gibi yöresel çorbalar ki bu da - isminden de anlaşılacağı gibi - Avusturya bayram yemeğinde ev yapımı sosisler ve erişte ve sebzeler ile ikram edilir. Buna ek olarak, günümüzde kızarmış biftek, kaz ciğeri, füme somon ve balık filetosu ile deniz mahsulleri gibi soğuk yemekler de salata ve dip sos eşliğinde sıklıkla sunulmaktadır. İsviçre'de olduğu gibi, et ya da peynir fondü Noel'de giderek daha popüler oldu.

Danimarka

Danimarka'da da, insanlar Noel geleneklerine sıkı sıkıya bağlıdır. Danimarkalıların yüzde 90'ından fazlası, erik ve elma ile doldurulmuş ördek kızartması ya da çıtır garnitürlü domuz eti tercih ederler. Garnitür olarak ya sıradan haşlanmış patates ya da karamelize edilmiş küçük patatesler ve kırmızı lahana servis edilir. Yanına besleyici et suyu sosu ikram edilir. Tatlı olarak genellikle badem ve kiraz soslu bir pirinç tatlısı sunulur.

Fransa

Fransa'da, 24 Aralık'ta geleneksel olarak foie gras, yani kaz ciğeri, istiridye veya meze olarak diğer kabuklu deniz ürünleri, ana yemek olarak kestaneli capon ve tatlı olarak "Bûche de Noël" servis edilir. Capon, eti çok hafif olarak kabul edilen iğdişli besi horozudur. "Bûche de Noël" tatlısı, çikolata veya meyve ile doldurulmuş bisküvi hamuru sarmasıdır ve bir tahta parçası gibi görünür. Tam olarak, soldaki resimdeki gibi görünür.

Almanya

Almanya’da 24 Aralık akşamında geleneksel olarak ördek ya da rosto kaz, bazı bölgelerde sazan, alabalık ya da sadece sosisli patates salatası servis edilir. Raclette'in tüm çeşitleri de Almanlar arasında çok popülerdir.

Büyük Britanya

İngiltere'de, hindi en popüler Noel yemeğidir. İngilizlerin dörtte üçünden fazlası, 19. yüzyıldan Kral Edward VII döneminden beri moda haline gelen Noel'de kümes hayvanı eti tüketirler. Tipik yan yemekler arasında patates kızartması ve parsnips (beyaz kök sebzeler), havuç, Brüksel lahanası ve çok miktarda sos bulunur: Rosto, genellikle doldurulur ve kızılcık ya da ekmek sosuyla servis edilir. Ayrıca "sosis sarması" - çıtır beykına sarılmış küçük sosisler de- sevilen bir garnitürdür. Etin geri kalanı, ertesi gün sandviçte ya da salatalıklarla soğuk olarak yenir ya da köri yemeğinin içinde ısıtılır.

İtalya

Akdeniz bölgesinde, İtalya’da 24 Aralık akşamında zarif balık yemekleri sofraları süsler. Ertesi gün, kuzeyde et ile doldurulmuş ravioli ve güneyde genelde kuzu yemekleri ikram edilir. Napoli'de ise, Noel bayramının 1. gününde genellikle yılan balığı servis edilir.

Polonya

Polonya'da, her zaman sofraya tanrı misafiri için fazladan bir yer ayrılır. Tipik yemekler arasında unla pane edilmiş sazan, yağda bekletilmiş soğanlı ringa balığı veya kurutulmuş mantar, tereyağı ve krema ile hazırlanmış geleneksel Bigos lahana güveci vardır. Ayrıca, birçok aile Noel arifesinde yanında küçük mantarlı köfteler olan ve Polonya'da 'borş' diye anılan pancar çorbası veya lahana turşusu ve mantar dolgulu köfte (pierogi) ve tatlı olarak haşhaşlı kek gibi yiyecekler tüketirler.

Rusya

Rusya'daki geleneksel Noel ve Yılbaşı yemeklerinden biri de Olivier salatasıdır. Haşlanmış patates, dereotlu turşu, bezelye, yumurta, havuç ve haşlanmış dana veya tavuk veya kıyılmış et içerir ve bol mayonez ile tatlandırılır. Patates, havuç veya pancar gibi rendelenmiş pişmiş sebzelerle kaplı, doğranmış salamura ringa balığı ile katmanlı bir salata olan "kürk paltolu" ringa da popülerdir. Pancar, salataya karakteristik mor rengini verir. Birçok bölgede aileler Noel'de "kholodets", yani et suyundan bir jölede yatırılmış domuz eti, ikram eder.

İspanya

İspanya'nın birçok farklı geleneği var, ancak doldurulmuş hindi, en yaygın olanıdır. Eskiden, şehir pazarlarına canlı olarak getirilen hindileri, insanlar satın alıp Noel gününde akşam yemeği için hazırlayana kadar onunla birlikte yaşarlardı. Tatlı olarak, yumurta, badem, bal ve şekerden yapılan ve tadı nugaya benzeyen “Turrón”, geleneksel İspanyol bayram yemeğinin vazgeçilmezidir.

İsviçre

İsviçre'de tipik bir Noel yemeği yok. Geleneksel olarak Noel zamanı, advent, perhiz ve bayram zamanı olmak üzere üçe ayrılır, bu da kırk etsiz günden sonra etin tekrar yenebileceği anlamına gelir. Bu yüzden bölgeden bölgeye değişen çoğunlukla et yemekleri menüyü süsler. Ayrıca, "Fondue Chinoise", yani Çin et fondüsü, en sevilen Noel yemeğindendir.