Google+'de paylaş:

Yemek çubuklarıyla yemek yemek!

İster suşi olsun ister Wok tavasında pişirilen yemek olsun – Japon mutfağının en önemli özelliği, yemeklerin çubuklarla yenmesidir. Çubuklarla yemekte zorlanıyor musunuz? Çubuklarla nasıl yemek yiyeceğinizi buradan öğrenebilirsiniz!

UNESCO Dünya Kültür Mirası: Japon Mutfağı

 

„Washoku“ olarak tanımlanan Japon mutfağı, 2013 Aralık ayında UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından dünya kültürel miras listesine eklendi. Washoku’nun en belirgin özelliği, doğal ve mevsimine göre seçilen yiyeceklerin besin değerleri korunarak hazırlanması ve özenle sunulan benzersiz bir ziyafete dönüştürülmesidir. Washoku, Japonların doğayla uyum içinde olma arzusunu yansıttığı için dünya kültür mirası seçilmiştir.

Az miktarda et, çok miktarda pirinç, balık, sebze, yabani meyve, ot ve baharatlar Japon mutfağının vazgeçilmezleridir. Ayrıca dashi (balık bulyon), miso (soya fasulyesi macunu) ve soya sosunda görüldüğü gibi doğru baharatlandırma da çok önemlidir.