

Teriyaki Ballı Soğan Soslu Çıtır Panko Kaplı Dolgulu Tavuk Göğsü
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Keskin bir bıçakla tavuk göğüs filetolarının her birine bir cep kesilir. Jambon ve peynir dilimleri ikiye bölünür ve tavuk göğüs filetolarının her biri yarım dilim jambon ve peynirle doldurulur. Ağızları çöp şişlerle kapatılır ve tavuk göğsü filetoları 4 yemek kaşığı Ballı Teriyaki Barbekü sos ile fırçalanır.
Adım 2
Derin bir tabakta yumurtalar çırpılır. Un ve panko ekmek kırıntısı ayrı ayrı derin tabaklara koyulur. Doldurulmuş tavuk göğsü filetoları önce un, sonra çırpılmış yumurta ve ardından panko ekmek kırıntılarında çevrilir.
Adım 3
Yağ büyük bir tavada (170-180°C) ısıtılır, pane tavuk filetoları çıtır çıtır altın rengi alana kadar kızartılır, ardından mutfak kağıdına alınır ve sıcak tutulur.
Adım 4
Soğanlar soyulur, ince halkalara doğranır ve 1-2 yemek kaşığı ısıtılmış yağda altın kahverengi alana kadar yaklaşık 10 dakika kızartılır. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos, 200 ml su ile kaynatılır ve bir miktar çekmeye bırakılır. Patates nişastası (veya mısır nişastası) pürüzsüz olana kadar soğuk suyla karıştırılır, sosa eklenir, tekrar kaynatılır ve hardal, kırmızı toz biber ve karabiber ile tatlandırılır.
Adım 5
Çöp şişler tavuk göğsü filetosundan çıkarılır. Piliç göğüs filetoları teriyaki ballı soğan sosu ile tabağa yerleştirilip servis edilir. Yanında renkli mevsim salatası harika gider
Recept-ID: 837
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet