Şampanya Soslu Kızarmış Teriyaki Dilbalığı
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Yaban pirinci paket talimatlarına göre haşlanır. Mantarlar temizlenir, ince ince dilimlenir ve tereyağında sotelenir. Badem pulları yağsız bir tavada altın sarısı olana kadar kavrulur. Mantar, badem pulları ve doğranmış otlar haşlanmış pirincin içine karıştırılır. Sıcak tutulur.
Adım 2
Dilbalığı filetoları akan su altında durulanır, kağıt havluyla kurulanır ve 15 dakika kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sosla marine edilir.
Adım 3
Sos için balık suyu, krema duble ve şampanya ile yarı yarıya azalana kadar kaynatılır, bir tutam şeker ve soya sosu ile hafifçe baharatlanır, buz gibi tereyağı parçalar halinde çırpılarak sosun içine karıştırılır. Sos, servis yapmadan hemen önce soya sosu ile tatlandırılır, çırpılmış krema ile karıştırılır ve bir el blenderi ile köpürene kadar çırpılır.
Adım 4
Sade tereyağı bir tavada ısıtılır, dilbalığı filetoları mutfak kağıdı ile hafifçe kurulanır ve her iki tarafı yaklaşık 2 dakika kızartılır, üzerine ara sıra sıcak tereyağı gezdirilir. Şampanya sosu ve yaban pirinci ile servis yapılır.
Püf noktası
Saf yaban pirinci yerine uzun taneli pirinçten ve yaban pirincinden oluşan bir karışım veya sadece uzun taneli pirinçte kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 337
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet