Şampanya Soslu Kızarmış Teriyaki Dilbalığı

toplam süre 50 dak.
50 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
180 gr
uzun taneli yaban pirinci
100 gr
mantar
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
badem pulları
1 yemek kaşığı
doğranmış otlar, taze veya dondurulmuş
6 
pişirmeye hazır dilbalığı filetosu (büyüklüğüne göre)
200 ml
balık suyu
100 gr
krema duble
200 ml
şampanya
1 tutam
şeker
1 ½ yemek kaşığı
50 gr
soğuk tereyağı
1 ½ yemek kaşığı
çırpılmış krema
2 yemek kaşığı
sade tereyağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 3166 kJ  /  756 kcal
28 gr Yağ
33,1 gr Protein
45 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yaban pirinci paket talimatlarına göre haşlanır. Mantarlar temizlenir, ince ince dilimlenir ve tereyağında sotelenir. Badem pulları yağsız bir tavada altın sarısı olana kadar kavrulur. Mantar, badem pulları ve doğranmış otlar haşlanmış pirincin içine karıştırılır. Sıcak tutulur.

Adım 2

Dilbalığı filetoları akan su altında durulanır, kağıt havluyla kurulanır ve 15 dakika kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sosla marine edilir.

Adım 3

Sos için balık suyu, krema duble ve şampanya ile yarı yarıya azalana kadar kaynatılır, bir tutam şeker ve soya sosu ile hafifçe baharatlanır, buz gibi tereyağı parçalar halinde çırpılarak sosun içine karıştırılır. Sos, servis yapmadan hemen önce soya sosu ile tatlandırılır, çırpılmış krema ile karıştırılır ve bir el blenderi ile köpürene kadar çırpılır.

Adım 4

Sade tereyağı bir tavada ısıtılır, dilbalığı filetoları mutfak kağıdı ile hafifçe kurulanır ve her iki tarafı yaklaşık 2 dakika kızartılır, üzerine ara sıra sıcak tereyağı gezdirilir. Şampanya sosu ve yaban pirinci ile servis yapılır.

Püf noktası

Saf yaban pirinci yerine uzun taneli pirinçten ve yaban pirincinden oluşan bir karışım veya sadece uzun taneli pirinçte kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 337

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yaban pirinci paket talimatlarına göre haşlanır. Mantarlar temizlenir, ince ince dilimlenir ve tereyağında sotelenir. Badem pulları yağsız bir tavada altın sarısı olana kadar kavrulur. Mantar, badem pulları ve doğranmış otlar haşlanmış pirincin içine karıştırılır. Sıcak tutulur.

Dilbalığı filetoları akan su altında durulanır, kağıt havluyla kurulanır ve 15 dakika kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sosla marine edilir.

Sos için balık suyu, krema duble ve şampanya ile yarı yarıya azalana kadar kaynatılır, bir tutam şeker ve soya sosu ile hafifçe baharatlanır, buz gibi tereyağı parçalar halinde çırpılarak sosun içine karıştırılır. Sos, servis yapmadan hemen önce soya sosu ile tatlandırılır, çırpılmış krema ile karıştırılır ve bir el blenderi ile köpürene kadar çırpılır.

Sade tereyağı bir tavada ısıtılır, dilbalığı filetoları mutfak kağıdı ile hafifçe kurulanır ve her iki tarafı yaklaşık 2 dakika kızartılır, üzerine ara sıra sıcak tereyağı gezdirilir. Şampanya sosu ve yaban pirinci ile servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.