Pişmiş Domatesli ve Nohutlu Fırında Patates

toplam süre 90 dak.
90 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
4 
büyük patates
1 
soğan
3 
diş sarımsak
100 gr
yarı kurutulmuş domates
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 
kutu konserve nohut
250 gr
doğranmış domates
Birkaç kekik dalı
2 yemek kaşığı
elma sirkesi
100 gr
Crème fraîche (taze krema)
2 yemek kaşığı
frenk soğanı halkaları
Besin değerleri (porsiyon başı): 1455 kJ  /  347 kcal
3,6 gr Yağ
15 gr Protein
58,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Patatesler yıkanır, birkaç kez çatalla delinir, alüminyum folyoya sarılıp önceden ısıtılmış fırında ızgarada 200° C'de (fanlı fırın: 180° C) yaklaşık 70-80 dakika pişirilir.

Adım 2

Soğan ve sarımsak soyulur, soğanlar küçük küpler halinde doğranır, sarımsak ezilir. Kurutulmuş domatesler şeritler halinde kesilir. Yağ bir tavada ısıtılır, soğan ve sarımsaklar 2-3 dakika kavrulur. Nohutlar yıkanır ve süzülür, doğranmış ve yarı kurutulmuş domatesler eklenir ve yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakılır.

Adım 3

Teriyaki Sauce eklenir ve yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Elma sirkesi ile tatlandırılır. Patatesler dikkatlice folyodan çıkarılır, uzunlamasına kesilir, hafifçe açılır ve pişmiş domates ve nohutla doldurulur. Creme fraîche ve frenk soğanı ile süslenip servis yapılır.

Recept-ID: 225

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patatesler yıkanır, birkaç kez çatalla delinir, alüminyum folyoya sarılıp önceden ısıtılmış fırında ızgarada 200° C'de (fanlı fırın: 180° C) yaklaşık 70-80 dakika pişirilir.

Soğan ve sarımsak soyulur, soğanlar küçük küpler halinde doğranır, sarımsak ezilir. Kurutulmuş domatesler şeritler halinde kesilir. Yağ bir tavada ısıtılır, soğan ve sarımsaklar 2-3 dakika kavrulur. Nohutlar yıkanır ve süzülür, doğranmış ve yarı kurutulmuş domatesler eklenir ve yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakılır.

Teriyaki Sauce eklenir ve yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Elma sirkesi ile tatlandırılır. Patatesler dikkatlice folyodan çıkarılır, uzunlamasına kesilir, hafifçe açılır ve pişmiş domates ve nohutla doldurulur. Creme fraîche ve frenk soğanı ile süslenip servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.