

Mantarlı Dolgulu Patlıcan / Kabak Dilimleri
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
İç harcı için taze soğan yıkanır, temizlenir ve ince ince doğranır. Tofu'nun suyu süzülüp küçük küpler halinde doğranır veya ezilir. Tavuk kıyması, yumurta akı, taze soğan, tofu ve 3 yemek kaşığı panko ekmek kırıntısı karıştırılıp 1 yemek kaşığı Ballı Teriyaki barbekü sos ve karabiber ile tatlandırılır. İç harcı çok yumuşaksa, biraz daha panko eklenir.
Adım 2
Patlıcan (veya kabak) yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 3 mm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Dilimlerin her birinin bir tarafı patates nişastasına yatırılır ve bu tarafa biraz iç harcı yerleştirilir. Üzerine ikinci dilim, patates nişastası üstte olacak şekilde yerleştirilir ve kenarları dikkatlice hafif bastırılır.
Adım 3
Mantarlar temizlenir, gerekirse doğranır, ısıtılmış tereyağında kızartılıp tatlı soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ve karabiberle tatlandırılır.
Adım 4
Patlıcan sandviçleri her iki taraftan ısıtılmış yağda kızartılır, çıkarılır ve sıcak tutulur. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos tavaya eklenip ısıtılır. Patlıcan sandviçleri bu karışımın içinde glaze edilir ve tabaklara yerleştirilir. Mantar ve isteğe göre taze soğan halkaları ile süslenip servis edilir.
Recept-ID: 842
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet