Yeniden keşfedilen bir yöntem: Yeni yemek trendi konserve ve salamura
07. Ağustos 2023
Mutfak Bilimi
Süreç çok basit olduğu için herkes fermente edebilir: dilimlenmiş meyve veya sebzeler, cam kavanoza yerleştirilip tuzlu suyla doldurulur ve sıkıca kapatılır. Alternatif olarak şeker, sirke ve Kikkoman doğal fermente soya sosu (alternatif olarak az tuzlu veya glütensiz) karışımı da özel bir lezzet sağlayabilir. Acı biber ya da tarçın gibi diğer baharatlar, fermentasyon sürecini etkilemeden gıdaya olağandışı bir tat verebilir. Camda kabarcıklar oluştuğunda fermantasyon başlamış sayılır. Kavanozları ilk birkaç gün 22 ila 23 °C arası oda sıcaklığında saklayıp daha sonra serin bir yerde - ideal olarak 15 ila 18 ° C'de tutarsınız daha iyi sonuç alırsınız. Bu sayede, aynı zamanda fermentler olarak da adlandırılan enzimler, karbonhidratları en iyi şekilde koruyucu laktik aside dönüştürür. Ortaya çıkan asidik ortam, bozulan bakterileri yok eder ve fermente gıdaların daha uzun süre dayanmasını sağlar. B ve C vitamini gibi vitaminler ve probiyotik bakteriler korunur. Böylelikle bağırsak florası güçlendirilir ve sindirim iyileştirilir. Sadece bununla kalmaz: Fermantasyon, gıdaya özellikle yoğun ve eşsiz bir tat verir. Deneyin ve kendiniz görün!
Tsukemono - Japon Stili Turşu
İster fermente salatalık, ister nattö (fermente edilmiş soya fasulyesi) veya miso çorbasında miso olsun: Çoğu Japon için kahvaltıda bile, fermente edilmiş yiyecekler sofrada yer alır. Japonya'da, Kikkoman doğal fermente soya sosu gibi (alternatif olarak az tuzlu veya glütensiz) fermente baharatların yanı sıra neredeyse tüm öğünlerde garnitür olarak sunulan fermente edilmiş sebzelere, Tsukemono denir.
Japonlar, Tsukemono'yu kendi mutfağında hazırlamak için Tsukemono ki kullanırlar. Bu, geleneksel olarak ahşap, cam veya seramikten yapılmış bir çeşit kaptır. Tüm malzemeleri bu kapların içine yerleştirdikten sonra hava sızdırmaz hale getirmek için kapların üzerine iki kiloluk bir tsukemono-ishi ("salamura taşı") konulur.