Yeniden keşfedilen bir yöntem: Yeni yemek trendi konserve ve salamura

07. August 2023

[Translate to Türkisch:]

Konserve edilmiş meyve ve salamura sebze ile dolu raflar, büyükanne zamanından bilinir. Özellikle gıda kıtlığı zamanlarında, kış mevsiminde bile meyve ve sebze yiyebilmek için konserve ve salamura yapmak yaygın bir yöntemdi. Tam da unutulmaya yüz tutmuşken geri dönüş yaptı: İster restoranlarda katmanlı tatlılar için isterse evde saklama kabı olarak olsun - mason kavanozu modern hanelerin vazgeçilmez bir parçası oldu. Yiyecekleri konserve etme ve fermantasyon yapma modasının geri dönmesine şaşırmamak lazım. Çünkü sebebi ortada! Bugün birçok insan, tabağına gelen yiyeceklerin nereden geldiğini bilmek istiyor. Fermente yiyecekleri kendiniz de yapabilirsiniz! Bu şekilde sadece meyve ve sebze değil, neredeyse tüm pişirilmiş yemekler herhangi bir koruyucu madde olmadan korunabilir.

Mutfak Bilimi

Süreç çok basit olduğu için herkes fermente edebilir: dilimlenmiş meyve veya sebzeler, cam kavanoza yerleştirilip tuzlu suyla doldurulur ve sıkıca kapatılır. Alternatif olarak şeker, sirke ve Kikkoman doğal fermente soya sosu (alternatif olarak az tuzlu veya glütensiz) karışımı da özel bir lezzet sağlayabilir. Acı biber ya da tarçın gibi diğer baharatlar, fermentasyon sürecini etkilemeden gıdaya olağandışı bir tat verebilir. Camda kabarcıklar oluştuğunda fermantasyon başlamış sayılır. Kavanozları ilk birkaç gün 22 ila 23 °C arası oda sıcaklığında saklayıp daha sonra serin bir yerde - ideal olarak 15 ila 18 ° C'de tutarsınız daha iyi sonuç alırsınız. Bu sayede, aynı zamanda fermentler olarak da adlandırılan enzimler, karbonhidratları en iyi şekilde koruyucu laktik aside dönüştürür. Ortaya çıkan asidik ortam, bozulan bakterileri yok eder ve fermente gıdaların daha uzun süre dayanmasını sağlar. B ve C vitamini gibi vitaminler ve probiyotik bakteriler korunur. Böylelikle bağırsak florası güçlendirilir ve sindirim iyileştirilir. Sadece bununla kalmaz: Fermantasyon, gıdaya özellikle yoğun ve eşsiz bir tat verir. Deneyin ve kendiniz görün!

Tsukemono - Japon Stili Turşu

İster fermente salatalık, ister nattö (fermente edilmiş soya fasulyesi) veya miso çorbasında miso olsun: Çoğu Japon için kahvaltıda bile, fermente edilmiş yiyecekler sofrada yer alır. Japonya'da, Kikkoman doğal fermente soya sosu gibi (alternatif olarak az tuzlu veya glütensiz) fermente baharatların yanı sıra neredeyse tüm öğünlerde garnitür olarak sunulan fermente edilmiş sebzelere, Tsukemono denir.

Japonlar, Tsukemono'yu kendi mutfağında hazırlamak için Tsukemono ki kullanırlar. Bu, geleneksel olarak ahşap, cam veya seramikten yapılmış bir çeşit kaptır. Tüm malzemeleri bu kapların içine yerleştirdikten sonra hava sızdırmaz hale getirmek için kapların üzerine iki kiloluk bir tsukemono-ishi ("salamura taşı") konulur.

Bizim önerimiz: Yılbaşı için kendi yaptığınız fermente yiyecekler!

Kendi hazırladığınız fermente yiyecekler yılbaşı hediyesi olarak idealdir. Eminiz arkadaşlarınız ve aileniz, bir kavanoz elmalı ve susamlı kabak sosu anısıyla o sonbaharı unutmayacaklardır. Ya da bizim tatlı armut ve kavun chutney'i deneyin - sadece karanlık mevsimde değil her zaman tadına doyum olmayan bir lezzettir. Ayrıca cam kavanozdaki sonbahar sebzeleri, harika bir hediye yerine de geçer.

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.