Raf Ömrü & Saklanması

Raf ömrü ve muhafaza edilmesi

Kikkoman soya sosumuzun raf ömrü veya açtıktan sonra ne kadar süre muhafaza edilebileceği konusu bize en sık sorulan sorulardan biridir. Her bir damlasının tadı, uzun süre damağımızda kalsın diye. Şişe etiketindeki son kullanma tarihi (SKT), soya sosunu ne zamana kadar güvenle pişirme, dip sos için, marine etme, baharatlama veya rafine etme işlemlerinde kullanabileceğinizi gösterir.

Şişeyi açtıktan sonra en iyisi buzdolabında saklamaktır! Böylece, Kikkoman soya sosu kalitesini uzun süre korumak için en uygun koşulları yaratmış olursunuz. Çünkü oksitlenme ile, yani oksijen ile temas yoluyla, soya sosu koyulaşır. Düşük sıcaklıklarda saklamak böyle bir reaksiyonu önler. Soya sosu tüm tadıyla size teşekkür edecektir!