Kullanım Alanları & Avantajlar

Kullanım Alanları & Avantajlar

KategoriKullanım olanaklarıSonuçlar/Avantajlar
Et/Tavuk
hazır pişmiş
soğutulmuş/dondurulmuş
et
Soğutulmuş veya dondurulmuş et (işlenmiş veya dondurulmuş) 
  • Maillard reaksiyonu, doğal boya maddesi
  • Eti özlü ve yumuşak tutar
  • Yoğun et tadını vurgular
 
Kebap 
  • Maillard reaksiyonu, doğal fermente yardımı
  • Yoğun et tadını vurgular
  • Karamel notu ızgara aroması sağlar
 
dana kuru et (Beef Jerky) 
  • Açık kahverengi bir renk sağlar
  • İstenmeyen kokuları bastırır ve hoş kokuları vurgular
  • Özellikle yeni tat kreasyonları için çok yönlüdür
 
Dana eti çorbası
Et suyu
 
  • Dana bulyonun tadını güçlendirir
  • Lezzet gelişimini optimize eder
  • Tadı saatlerce kaynatılmışa benzer
  • Ek lezzet bileşenleri için aroma öncüsü
 
Köfte
Hamburger köftesi   
 
  • Maillard reaksiyonu
  • Yoğun et tadını vurgular
 
Beykın 
  • Yoğun et tadını vurgular
  • Tuzu azaltılmış alternatif
 
Balık/Deniz ÜrünleriSomon havyarı 
  • İstenmeyen kokuları bastırır
  • Dengeli lezzet
  • Raf ömrünü uzatır
 
Marine edilmiş somon 
  • İstenmeyen kokuları bastırır
  • dengeli lezzet
  • Raf ömrünü uzatır
 
Soğutulmuş ve dondurulmuş balık/deniz ürünleri (baharatlı) 
  • İstenmeyen kokuları bastırır
 
Asya ve diğer ülke mutfakları
Hazır pişmiş
soğutulmuş/dondurulmuş
et
Patates cipsi
Dondurulmuş patates cipsi için baharat karışımı
 
  • Tuzu azaltılmış alternatif
  • Özellikle yeni tat kreasyonları için çok yönlüdür
  • Eritilebilir, dolgunluk lezzetini vurgular
 
Çorba
Bulyon
 
  • Lezzet gelişimini optimize eder
  • Tadı saatlerce kaynatılmışa benzer
  • Aroma öncüsü
 
Salata sosu 
  • Egzotik tat
  • Ekşiliği azaltır
  • Ekşiliği/bakteriyostatik özelliği azaltır
 
Barbekü sosu
Biftek sosu
 
  • Çok yönlü, egzotik tat
 
Tavuklu yemekler için dip sos 
  • Egzotik tat
 
Wok Sos 
  • Egzotik tat
  • Isıtıldığında aromalar geliştirir