Kikkoman Kalitesi

Kikkoman soya sosu kalitesini bu kadar üstün yapan nedir?

  1. Umami zenginliği
    Uzun olgunlaşma süresi boyunca, Kikkoman soya sosunun eşsiz dolgun lezzetini sağlayan umami tadı oluşur (umami ile yemekler daha da lezzetli olur).

  2. Daha yüksek azot içeriği
    Kikkoman soya sosunun yoğun, kadifemsi tadı amino asitlerden (azot içeriği) kaynaklanmaktadır. Yani, azot içeriği ne kadar yüksek olursa, kalite o kadar iyi ve lezzet o kadar yoğun olur.

  3. Yüksek erişebilirlik
    Kikkoman, yüksek erişebilirlik sağlamak için soya soslarını Avrupa'nın merkezinde, Hollanda'da üretmektedir.

  4. İşlevsel avantajlar
    300 aroma bileşenlerin bazıları aroma öncüsü olarak işlev görür. Aroma öncüleri ham maddelerle birleşir, doğal bir lezzet oluşturur ve her yemeği zenginleştirir.

 


 

Japonya'da Soya Sosu İçin Yasal Değerlendirme Sistemi

Japon pazarında, soya sosları toplam azot/protein içeriğine göre Japon Tarım Standardı anlamına gelen Japanese Agricultural Standard (JAS) altında sınıflandırılmaktadır. Bu derece, bir soya sosunda ne kadar Umami bulunduğunu gösterir.

İçerikToplam azot (kütle oranı)Protein (kütle oranı)
çok yüksek> 1,50> 9,38
yüksek> 1,35> 8,44
standart> 1,20> 7,50

 

Kikkoman'ın soya sosuna bir göz atalım:

Kikkoman soya sosu 100 ml'de 10 g protein içerir. Bu sonuca göre açıkça "çok yüksek içerik" kategorisine girer.

 


 

Kikkoman Food Europe aşağıdaki standartlara göre sertifikalıdır: