Google+'de paylaş:

Vejetaryen Bean Burger

Vejetaryen Bean Burger

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 626 kJ / 149 kcal

  • 4 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 1 kutu Borlotti fasulye (400 gr), yıkanmış ve süzülmüş
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 demet taze kişniş, doğranmış
  • 50 gr galeta unu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta, çırpılmış
  • 3-4 yemek kaşığı kimyon

domates salsa için:

  • 4 olgun domates, çekirdeksiz ve küçük küçük doğranmış
  • ½ kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
  • bir kaç damla Kikkoman soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam şeker
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

Garnitür için: 

  • 4 adet hamburger ekmeği, 4 dilim kaşar peynir

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

1 yemek kaşığı yağ tavada ısıtılır ve soğan yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kızartılır. Ocaktan alınır ve Borlotti fasulye ile bir kaba koyulur. Bir patates havanıyla iri taneli ezilir, daha sonra Kikkoman soya sosu, kişniş ve galeta unu ilave edilip iyice karıştırılır. Karışım oldukça kuru olmalıdır; çok nemli ise, biraz daha galeta unu ilave edilmelidir. Burger karışımı, ıslak ellerle,  4 yuvarlak parçaya ayrılır ve yaklaşık 2 cm kalınlığında kızartmalık Burger şekli verilir. Burgerler biraz una bulanıp hafifçe vurarak fazla undan kurtarılır. Sonra kimyon ile çırpılmış yumurta batırılır ve kimyonla pane edilir. Kalan yağ tavada ısıtılır ve 2 Burger birden her tarafı altın rengi alana kadar 2-3 dakika kızartılır. Domates salsa için: Bir kapta domates, kırmızı soğan, Kikkoman soya sosu, yağ ve şeker karıştırılır. İyice karıştırılır ve Burgerler pişerken dinlendirilir. Beklemeden hamburger ekmeğinde peynirle veya domates salsa ile servis edilir.