Google+'de paylaş:

Soya soslu hardallı sivri lahana turtası ve portakallı salamura somon

Soya soslu hardallı sivri lahana turtası ve portakallı salamura somon
Soya soslu hardallı sivri lahana turtası ve portakallı salamura somon

2 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 3737 kJ / 892 kcal

  • 2 adet işlenmemiş portakal
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 50 g tuz
  • 50 g şeker
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1⁄4 derisiz somon
  • 100 g buğday unu
  • bir tutam kabartma tozu
  • 25 g lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 ml su
  • 1⁄4 sivri lahana
  • 1 adet arpacık soğan
  • 1⁄2 kâse çeri domates
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 yumurta sarısı
Yazdır PDF olarak indir Paylaştırma

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Portakallar yıkanır. Bir portakal, ince rendeyle rendelenir. Diğer portakalın kabuğundan özel rende bıçağıyla çok ince şeritler kesilir. Portakalların suyu sıkılır. Maydanoz yıkanır ve ince doğranır. Tuz, şeker, iri çekilmiş karabiber ve 2 yemek kaşığı doğal fermente soya sosu karıştırılıp düz bir fırın tepsisine alınır. Somon, bu karışıma bulanıp üstü kapalı bir gece buzdolabında salamurada bekletilir.

Un elenip kabartma tozuyla karıştırılır. Lor peyniri, zeytinyağı ve 1 yemek doğal fermente soya sosu çırpma teliyle una karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar su da ilave edilir. Hamur, streç folyoya sarılır. Bu arada sivri lahana dörde bölünüp dışa yaprakları ve sapı ayıklanır. Sivri lahana, ince şeritlere doğranır, yıkanır ve kurutma kabında kurutulur. Arpacık soğan soyulur ve ince ince kıyılır, çeri domatesler yııkanıp ortadan ikiye bölünür.

Krema, krem peynir, Dijon hardalı, 4 yemek kaşığı doğal fermente soya sosu ve yumurtanın sarısı iyice karıştırılır. Hamur, yaklaşık 11 cm’lik iki turta kalıbına sığacak şekilde açılır. Kalıp yağlanır, içine hamur yerleştirilip yaklaşık 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturulur. Pişerken hamurun kabarmaması için bir kaç kez çatal batırılır. Sebze kalıba yerleştirilip karıştırılır. Üzerine krema karışımı dağıtılır ve 200 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika pişirilir. Karışım katılaşana kadar pişmelidir. Somon salamuradan çıkartılır, üzerine hafifçe bastırarak kurutulur, ince dilimlere kesilir ve turtayla birlikte servis edilir.