Google+'de paylaş:

Limonlu soya soslu Hellim peyniri ve mercimek

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1352 kJ / 323 kcal

  • 3 adet küçük boy kırmızı pancar, soyulmuş ve dörde bölünmüş
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 200 g puy mercimeği (yeşil mini mercimek)
  • 250 g dilimlenmiş hellim peyniri
  • çeşitli salata yaprakları

Salata sosu

  • 4 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 limonun suyu

  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat 10 dakika

Kırmızı pancarın üzerine biraz balzamik sirke ve Kikkoman soya sosu damlatılıp üzerine kekik serpilir. Ardından 200 derece önceden ısıtılmış fırında (fanlı fırın 180 derece) yaklaşık 1 saat pişirilir.

Bu sırada mercimek hafif diri kalacak şekilde 15-20 dakika orta ısıda haşlanır, suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.

Peynir dilimlerinin, kızgın ızgara tavada her iki tarafı 1-2 dakika kızartılır. Bu sırada salata sosu malzemeIeri karıştırılır. Sosun yarısı mercimekle karıştırılır, diğer yarısı salata yapraklarının üzerine dökülür. Hellim peyniri, mercimek ve salatayla servis edilir.