Google+'de paylaş:

Domates-Lebkuchen soslu kıvırcık lahana sarması

Domates-Lebkuchen soslu kıvırcık lahana sarması

2 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1444 kJ / 345 kcal

  • 4 büyük lahana yaprağı 

  • 1 arpacık soğan 

  • 1 küçük demet maydanoz 

  • 250 gr dana kıyma 

  • 1 çay kaşığı hardal 

  • 1/2 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber 

  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu 

  • 4 büyük domates 

  • 1 küçük soğan 

  • 1 dal kekik 

  • 200 ml sebze suyu 

  • 1 çay kaşığı domates salçası 

  • 1 tutam şeker 

  • 1 tutam baharat karışımı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 55 dakika

Kıvırcık lahana yaprakları yaklaşık 3 dakika tuzlu kaynar suda haşlanır, soğuk suyla durulanır ve kalın saplar kesilerek inceltilir. Arpacık soğan soyulur, ince ince doğranır, maydanoz yıkanır ve aynı şekilde ince ince doğranır. Kıyma, arpacık soğan, maydanoz, hardal ve karabiber ile karıştırılır ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır. Kıyma, lahana yapraklarının üzerine dağıtılır, sıkıca sarılır ve mutfak ipliği ile bağlanır.

Domatesler yıkanır, sapları ayıklanır ve küpler halinde kesilir. Soğan soyulur ve aynı şekilde küçük doğranır. Kekik yaprakları sapından yolunur, hepsi birlikte ateşe dayanıklı fırın tepsine alınır, üzerine sebze suyu dökülür, sarmalar yerleştirilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilip ara sıra çevrilir. Sarmalar, tabağa alınır, kalan sıvı, gerekirse, kısaca kaynamaya bırakılır. Domates salçası, şeker, baharat karışımı ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır ve sarmaların üzerine dökülür. Patates püresi ile iyi gider.