Google+'de paylaş:

Tuzu azaltarak pişirin

Kikkoman, yıllarca doğla fermente soya sosunun sağlık üzerindeki faydalı özelliğini araştırdı.  Elde edilen son sonuçlara göre doğal fermente soya sosu ile konvansiyonel gıdaların tuz içeriğinin, tüketicilerin o sevdiği tadı bozmadan dünya çapında % 50 oranda azaltılabileceği görülmüştür.    

Sofranızdaki ve yemeğinizdeki tuz yerine soya sosu kullanarak siz de sağlığa faydalı bu özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Kikkoman ile sağlıklı beslenin

Tuz yerine doğal fermente soya sosu kullanarak tuz tüketiminizi büyük oranda azaltabilirsiniz.

Beş ana tat (tuzlu, ekşi, acı, tatlı ve umami) birbirleriyle etkileşim halindedir. Kikkoman soya sosu bol miktarda doğal umami içerir. Umami yemeklerde tuzun tadının algılanmasını destekler. Yani yemek yaparken tuz Kullanmasanızda yemeğin tadını alabilirsiniz.

Evdeki kullanım alanları:

  • Salata sosları (% 50 oranına kadar daha az tuz2))
  • Çorbalar (% 24 oranına kadar daha az tuz3))
  • Tava yemekleri (% 29 oranına kadar daha az tuz)2))

Endüstriyel kullanım alanları:

  • Hazır çorbalar (% 33 oranına kadar daha az tuz3))
  • Marine edilmiş et (% 29 oranına kadar daha az tuz2))
  • Soslar (% 50 oranına kadar daha az tuz2))
  • Ekmek (% 39 oranına kadar daha az tuz3))
  • Jambon, Sosis (% 35 oranına kadar daha az tuz4)