Google+'de paylaş:

Mükemmel Burger’in sırrı

Burger, fast food imajından kurtulalı çok oldu. Özveri ve kaliteli malzemelerle hazırlanan bir burger’in lezzetli bir damak zevki olabileceği bilgisi gittikçe yayılmaktadır. En büyük özelliği sadeliğidir: ikiye ayrılmış burger ekmeğinin arasında et, tavuk, balık ya da sebze (ana malzeme) – üzerine salata ve baharatlı soslar.

Amerikan Klasiği

Hamburger‘i, kısaca burger’i kimin bulduğu maalesef bilinmiyor. ABD mutfağının bir parçası olmasına rağmen adını büyük bir ihtimalle Kuzey Almanya’daki Hamburg şehrinden almaktadır. Bununla ilgili birçok teori vardır. Kimileri, Hamburg’a özel bir spesyalite olan „sıcak yuvarlak et parçası“ nın burger’in öncüsü olduğunu düşünüyor. Bu spesyalite, küçük buğday ekmeğinin arasına konan kızarmış et ve sostan oluşur.   

Pulled Pork (bir çeşit domuz etli tandır), Pastırma ya da vegan

Burger’in başarı öyküsü, aslında 100 yıl önce ABD’de başladı ve birçok ülkede bugüne dek büyük ilgi görüyor. Burger’in artık sayısız çeşitleri var: İster kıyma veya domuz eti veya pastırma gibi klasik ana malzeme kullanabilirsiniz isterseniz mercimek, fasulye ya da tahıl gibi vegan ana malzeme kullanabilirsiniz.Yeni çeşitler oluşturmak çok eğlenceli olabilir. Yeni kombinasyonlar sayesinde burger her seferinde yeniden icat etmiş sayılır. Belki de bu yüzden modası hiç geçmiyor.

Bol peynir, karamelize soğan

Ailenizle ve arkadaşlarınızla birlikte burger hazırlamak büyük eğlencedir. Partilerde, kutlamalarda ve doğum günlerinde herkes kendi burgerini dilediği gibi hazırlayabilir.  Bazıları bol peynirli severken bazıları değişik tat kombinasyonlarını dener: Sivri biber acı bir tat verirken, karamelize edilmiş soğan hoş bir tatlılık verir.   

Asıl sır, doğru sos’ta saklıdır

Ketçap, hardal ve mayonez zaten vardır – ama sadece Kikkoman soslar, ince ve hoş aromalarıyla burger‘e esas lezzet farkını verir. Kikkoman, burger için uygun birçok sos seçenekleri sunmaktadır. Kikkoman Ballı Teriyaki BBQ Sos, hoş ve tatlı bir aroma verir. Daha çok baharatlı sevenler Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sosu denemelidir. Her iki sosta hazırlık aşamasında kullanılabilir: Burger’e koymak istediğiniz ana malzeme, henüz tavada veya ızgarada kızarırken sosla marine edildiğinde aromayı doğrudan içine çeker ve nefis bir tat alır. Bir Kikkoman klasiği olan doğal fermente soya sosu veya Teriyaki Marine & Sos’ta burger pişirirken kullanılabilir.