Google+'de paylaş:

SSS (Sıkça Sorulan Sorular)

Ne kadar soya sosu kullanmalıyım?

Kullanmanız gereken soya sosu miktarı pişirdiğiniz yemeğe ve tabi damak zevkinize göre değişir. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nun avantajı, asla  aşırı baharatlamanıza sebep olmamasıdır. Kikkoman, malzemelerin gerçek lezzetini örtmeden korur. Diğer soya sosları ise, özellikle kimyasal yöntemle üretilmiş olanlar, yoğun, yapay aromalarından dolayı yemeği yenilemez hale getirebilirler.

Soya sosu kullanırsam, tuza gerek var mı?

Yemeğinizde soya sosu kullanıyorsanız, tuza gerek kalmaz. Soya sosu, tuz yerine kullanabileceğiniz en mükemmel üründür! Bilinçli olarak tuz kullanmayanlar ya da tuz tüketimini azaltmak isteyenler, Kikkoman Doğal Fermente Az Tuzlu Soya Sosu kullanabilirler. 

Soya sosu, nasıl muhafaza edilmelidir?

Soya sosu, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Böylelikle ışık ve ısı etkenlerinden korunmuş olur.

Soya sosu, sadece Asya yemeklerinde mi kullanılır?

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, her ne kadar Asya kökenli olsa da evrensel bir baharat sosudur. Asya yemeklerinin yanısıra, çorbadan salataya, et yemeğinden balığa, sebzeden makarnaya birçok Akdeniz yemeğine de lezzet katar. 

Soya sosunun, doğal fermente edildiği nasıl anlaşılır?

Renginden, tadından ve aromasından anlaşılır. Ancak bunu süpermarkette denemek zordur. Bu yüzden içerdiği malzeme listesini iyice inceleyiniz. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal katkı maddesi içerir. Herhangi bir renklendirici veya tatlandırıcı madde içermez ve sadece doğal fermantasyon yöntemiyle üretilir. 

Kikkoman yapay katkı maddesi içerir mi?

Hayır, Kikkoman soya sosu, soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal malzemeden ve doğal fermantasyon yöntemiyle elde edilir. Herhangi bir katkı maddesi içermez.  

Özel tasarımlı şişede satılan soya sosu ile „normal“ şişede satılan soya sosu arasında bir fark var mı?

Hayır, aralarında bir fark yoktur. İki üründe de aynı doğal fermente soya sosu bulunmaktadır. Sadece şişeler farklıdır. Estetiği ve işlevselliği birleştiren özel tasarlanmış şişemiz, hem masanızı süsler hem de çok kullanışlıdır. Bu şık tasarımlı şişeyi tekrar doldurabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. 

Çin ve Japon soya sosları arasındaki fark nedir?

Çin soya sosunun fermantasyon süresi, genelde Japon soya sosuna göre daha kısadır. Bunun haricinde, birçok Çin soya sosunun içerdiği tuz miktarı daha yüksektir. Ayrıca, bazı Çin soya sosları „karıştırılmıştır“, yani fermente ve kimyasal soya soslarının karışımıdırlar. Çin soya sosu, çoğu zaman katkı maddeleri ihtiva eder.

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, Çin soya sosu mudur?

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, Japon soya sosu olup Çin yemekleri için de kullanılabilir. Kikkoman soya sosu, evrensel bir tatlandırıcıdır.

Kikkoman soya sosunu diğer soya soslarından ayrı kılan faktörler nelerdir?

300 seneden daha eski bir tarife göre fermente edilen Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nun sırrı, dört doğal malzemeden, doğal fermentasyon yöntemiyle elde edilmesi ve yaklaşık 300 çeşit aroma nüansına sahip olmasıdır.

Soya sosu nasıl üretilir?

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, 300 yıllık bir tarife göre yaklaşık altı ay süren doğal fermentasyon yöntemiyle üretilir. Kikkoman soya sosu; soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal bileşenden oluşur. Kikkoman soya sosuna, katkı maddeleri ilave edilmez. Üretim aşamaları hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. 

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nun besin değeri nedir?

100 ml az tuzlu doğal fermente soya sosumuzun besin değeri:

Kikkoman Az Tuzlu Doğal Fermente Soya Sosu’nun besin değeri nedir ve tuz miktarı ne kadardır?

100 ml doğal fermente soya sosumuzun besin değeri:

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nda gluten var mıdır?

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nda, gluten miktarı 10 ppm saptama limitinin altındadır (bağımsız kurumların yaptığı testlere göre). Gluten intoleransı olanlara, doğal fermente Tamari Glutensiz Soya Sosu kullanmalarını öneririz. 

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, veganlar için uygun mudur?

Kikkoman DoğalFermente Soya Sosu, 300 yıllık eski bir tarife gore yaklaşık altı aylık doğal fermantasyon süreciyle elde edilir. Kikkoman soya sosu, soya fasulyesi, buğday, su ve tuz olmak üzere dört doğal malzemeden elde edilir, bu yüzden veganlar için de uygundur.

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu’nun üretiminde genetiği değiştirilmiş soya fasulyesi kullanılır mı?

Kikkoman, imalatta yüksek kaliteli malzeme kullanmaya ve doğal üretime büyük önem verir. Bu sebeple, Hollanda’da üretilen Kikkoman ürünlerinin hiçbirinde, genetiği değiştirilmiş soya fasulyesi kullanılmaz. 

Kikkoman ürünleri Japonya’da mı üretiliyor?

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, Avrupa pazarı ürünleri, Hollanda, Sappermeer’de üretilir. Doğal Fermente Soya Sosu’nun üretiminde sadece dört doğal madde kullanılır. Soya fasulyesi Brezilya’dan, buğday Almanya’dan, tuz ve su ise Hollanda’dan temin edilir.